15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:18
No menu items!

Traian Băsescu a fost audiat ca suspect în dosarul de șantaj

spot_img

Fostul șef al statului a fost audiat timp de două ore la Parchetul General, în dosarul în care este suspectat de șantaj și amenințare

Basescu_PG

Traian Băsescu nu a dat detalii despre audierea sa. el a precizat jurnaliștilor că a fost „o declarație completă pentru clarificarea lucrurilor” și că a „povestit tot ce e necesar”.

Huiduit atât la sosirea la parchet, cât și la ieșirea de la audiere, de câteva persoane care aveau pancarte și fluiere, Băsescu a declarat că „nu îi este frică de lege”.

La audiere a participat și avocatul Gabrielei Firea, cea care îl acuză pe fostul președinte de șantaj și amenințare. Lucian Bolcaș a declarat că audierea s-a desfășurat într-o stare civilizată, de normalitate, fără a da amănunte, însă, despre întrebările pe care procurorul i le-a pus lui Traian Băsescu. el a precizat că din respect pentru buna desfășurare a anechetei, nu poate da detalii din dosar.

Reprezentanții Parchetului General au precizat, pe 18 martie, într-un comunicat de presă, că Traian Băsescu este urmărit penal pentru șantaj.

M.N.