12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:06

Traian Băsescu a ținut un discurs plin de expresii jignitoare și înjositoare

Basescu_Traian

Traian Băsescu s-a lansat, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, într-un atac furibund la adresa prim-ministrului Victor Ponta, folosind un discurs plin de jigniri și expresii înjositoare, caracteristic mai degrabă periferiei unui oraș, decât celeiu mai înalte instituții într-un stat.

Traian Băsescu l-a numit, pe tot parcursul discursului de miercuri seară, pe Victor Ponta „premierul plagiator”, „plagiatorul” sau „plagiatorul mincinos”. Președintele a făcut afirmațiile în contextul înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind cumpărarea terenului de către Ioana Băsescu prin presupusa mijlocire a procurorului DNA Lucian Papici.

„Ponta încearcă să reîncălzească ce nu i-a ieșit cu Sorin Roșca Stănescu, pentru că s-a dovedit a fi un fals. Premierul, care, ca de obicei, poartă înaltul titlu de plagiator, rămâne și un mare mincinos. Încearcă să acopere realitățile vieții”, a spus Traian Băsescu.

„Eu nu l-am cunoscut niciodată pe acest om (Lucian Papici – n.r.), nu m-am întâlnit niciodată. L-am sunat doar astăzi și mi-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat în acest scandal”, a precizat șeful statului.

„Geneza falsului a plecat tot de la Antena 3, televiziunea turnătorului Dan Voiculescu. Am aflat că Lucian Papici a derulat o anchetă în urma unei reclamații din 2012. Nu a existat nici o legătură între achiziția terenului și ancheta lui Papici. Plângerea este făcută de un domn care a lucrat la stațiunea de cercetări Fundulea, iar în 2013, a depus un memoriu și la prim-ministru”, și-a încheiat Băsescu declarația.

Valeriu Motoc