20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:29
No menu items!

Tragedie: o tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață

spot_img

Azzurra Carnelos, o italiancă în vârstă de 33 de ani, a murit din cauza unui cancer la sân. Tânăra a aflat teribilul diagnostic pentru prima dată în 2019, dar reușise să-l învingă. Cancerul a recidivat în luna februarie a acestui an, când femeia era deja însărcinată. Împreună cu medicii, ea a ales să întrerupă tratamentul și să dea naștere copilului, relatează publicația Fanpage.

Femeia a decis să continue sarcina, în ciuda revenirii cancerului

Tânăra de 33 de ani s-a îmbolnăvit pentru prima dată în 2019, iar cu acea ocazie medicii au intervenit prompt: tratamentul s-a dovedit eficient, iar Azzurra și-a recăpătat sănătatea. În urmă cu doi ani, ea s-a căsătorit și în 2023 a descoperit că e însărcinată cu micuțul Antonio.

Vestea revenirii bolii a căzut ca un trăsnet asupra ei, însă femeia a decis să continue sarcina. După ce a născut, ea a reluat tratamentul, dar, din păcate, nu a supraviețuit. Sâmbătă, 13 aprilie, tânăra s-a stins din viață.

Azzurra a ales să își nască fiul la 32 de săptămâni, în secția de neonatologie a spitalului Ca’ Foncello din Treviso, însă a renunțat la tratament deoarece se temea că acesta ar putea afecta sănătatea copilului.

Imediat după naștere, femeia a reluat tratamentul pentru a combate boala, dar de data aceasta s-a dovedit a fi mult mai agresivă decât cea precedentă.

„Azzurra a fost o stâncă. Le-a mulțumit cu zâmbetul pe buze medicilor și întregului personal care îi administrau tratamentul analgezic până la sfârșit, cu o forță care i-a surprins pe toți”, au mărturisit mama și soțul tinerei.

Ceremonia de înmormântare a tinerei se va desfășura în Catedrala San Giovanni Battista din Oderzo miercuri, 17 aprilie, la ora 15.00. Familia, după cum se precizează în anunțul publicat pe rețelele de socializare de către serviciile funerare pe care le-a încredințat, a cerut celor care vor s-o conducă pe Azzurra pe ultimul drum să nu se cumpere flori ci să doneze o mică sumă pentru Neonatologia spitalului din Treviso în semn de recunățință pentru toată grija acordată micuțului lor.

D.Constantin