0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:53
No menu items!

Tragedie la Maratonul Piatra Craiului. Doi maratonişti au căzut în gol şi au murit

spot_img

Accident teribil la cea de a 14-a ediţie a Maratonului Piatra Craiului.

Doi maratonişti au murit după ce au căzut într-o prăpastie.

O femeie care participa la cursă a alunecat pe traseu în zona denumită Marele Grohotiş şi a căzut în gol, într-o prăpastie, aproximativ 70 de metri.

Un bărbat care a observat ce s-a întâmplat a ieşit din cursă şi a încercat să o salveze pe femeie, însă a căzut şi el în gol.

Mai multe echipe formate din salvamontişti argeşeni, jandarmi montani, un echipaj SMURD şi unul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-au deplasat de urgenţă în zonă.

Femeia a fost găsită în stop cardio-respirator. Echipele de salvare au demarat manevrele de resuscitare, însă fără niciun un rezultat. Bărbatul a fost găsit conştient şi cu fracturi la ambele picioare. Din păcate, starea bărbatului s-a înrăutăţit, a intrta în stop cardio respirator, iar medicii nu l-au mai putut readuce la viaţă.

La Maratonul din Piatra Craiului care se organizează de 14 ani s-au înscris anul acesta 140 de femei cu vârste de la 18 la peste 50 de ani şi peste 500 de bărbaţi cu vârste de la 18 la peste 70 de ani. Este pentru prima dată când competiţia este marcată de o asemenea tragedie.