1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:05
No menu items!

VIDEO/Tragedie în SUA. Cel puţin 5 persoane au murit şi 40 au fost rănite, după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de Crăciun

spot_img

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat, duminică, mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, atacul soldându-se cu cel puțin 5 morți și 40 de răniți, printre care copii, enoriași și un preot catolic, relatează CNN.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT), în timp ce spectatorii adunaţi la Waukesha urmăreau tradiţionala paradă de Crăciun care se desfăşoară anual în acest oraş din statul Wisconsin (nord).

Potrivit ultimului bilanț oficial, cel puțin 5 oameni au murit în urma tragediei și 40 au fost răniți, relatează CNN citând autoritățile locale. Bilanțul este unul provizoriu, numărul victimelor ar putea crește.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, mașina pare să se îndrepte cu viteză spre oamenii din paradă, iar într-un alt video Poliția pare că a deschis focul încercând să oprească mașina care intra în bariere, relatează și The Guardian.

Alte imagini surprinse de martori oculari arată cum autovehiculul intră într-un grup de adolescente costumate în crăciunițe, care dansau la paradă.

“A fost îngrozitor! Mașina a trecut pe lângă noi și am văzut trupuri zburând prin aer și oameni țipând”, a povestit pentru presa locală unul dintre martorii oculari.

Un suspect a fost reținut de poliție, însă autoritățile nu au oferit încă mai multe detalii legate de victime și autorul atacului.

Ancheta este în derulare, asistată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

„Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO: Twitter / Joe Anklam