4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:27
No menu items!

Tragedie în Spania. Un tren de mare viteză a deraiat: 77 de morţi, 143 de răniţi FOTO/UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Cel puţin 77 de persoane au murit şi 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi de tribunalul regional din Galicia.

Miercuri seară, la ora 20.42, un tren de mare viteză, de tip Alvia, care circula pe ruta Madrid- Ferrol a deraiat cu puţin înainte de a ajunge în staţia din gara Santiago. Un număr de 13 vagoane au sărit de pe şine, trei din ele fiind în flăcări. Au murit 70 de persoane, alte 150 fiind grav rănite. 

Ruta pe care circula trenul deraiat leagă Madridul de regiunea Galicia, unde trăiesc aproximativ 10.000 de români. Autorităţile încearcă să identifice numele peresoanelor implicate în accident.

Nu se stie încă din ce cauză s-a produs acest accident, dar din primele informații se presupune că viteza ar fi putut fi una dintre acestea.

Martorii oculari susţin că trenul circula cu viteză foarte mare şi că la o curbă unul dintre vagoane a deraiat şi s-a răsturnat.

O femeie care s-a aflat aproape de locul accidentului a declarat că a auzit la început o explozie puternică şi apoi a văzut cum trenul a deraiat.

Un reporter de la Cadena Ser a afirmat că toate vagoanele au deraiat, iar locul era plin de corpuri acoperite cu pături.

Poliţia din Santiago a pus un telefon la dispoziţie  pentru a afla detalii despre cei implicaţi în accident. La spitale s-au prezentat multe persoane pentru a dona sânge, după apelul serviciilor de urgenţă.

Ștefan Tănăsescu