5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 10:23
No menu items!

Tragedie în Spania: Trenul deraiat nu a avut probleme tehnice

spot_img

Tragedie în Spania: Trenul deraiat nu a avut probleme tehnice

Trenul care a deraiat, miercuri seară, în apropiere de Santiago de Compostela, şi care a provocat moartea a 77 de persoane și rănirea altor 143, nu a avut nicio problemă tehnică şi tocmai trecuse de o revizie în dimineaţa zilei de 24 iulie, a anunțat joi preşedinte companiei spaniole a căilor ferate – Renfe – Julio Gomez-Pomar Rodriguez pentru postul de radio Cadena Cope, citat de France Presse.

„Ştim că trenul nu a avut nicio problemă tehnică, trecuse de o revizie chiar în dimineaţa” zilei de miercuri, a declarat el, subliniind că „aceste trenuri au câte o revizie la fiecare 7.500 de kilometri, apoi la fiecare 50.000 de kilometri, după care la fiecare 150.000 de kilometric” parcurşi. ”Cu alte cuvinte, dosarul de mentenanţă şi control al trenului era perfect”, a mai declarat preşedintele Renfe.

Excesul de viteză pare a fi o posibilă cauză a accidentului, potrivit preşedintelui Renfe,  care a subliniat că zona în care a avut loc accidentul impunea o limită de viteză de 80 de kilometri la oră. Conform spuselor unuia dintre mecanici, trenul mergea, la momentul accidentului, cu o viteză de 190 de kilometri la oră.

C.I.