22.8 C
București
sâmbătă, 13 august 2022 - 2:15
No menu items!

Tragedie în județul Cluj: Trupurile a doi bărbați au fost găsite în Lacul Someșul Cald, de către pompieri

spot_img

Cadavrele a doi bărbați au fost găsite miercuri, în lacul Someșul Cald, în județul Cluj, după ce pompierii au căutat de ieri o mașină care ar fi căzut în apă.

„Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo sprijinite de scafandri ISU Cluj au reușit să recupereze corpurile a doi bărbați din apele lacului Someșul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Un apel la 112 a anunțat marți seara, 1 februarie, despre faptul că o mașină ar fi căzut în lacul de acumulare Tarnița, în zona Barajului Someșul Cald.

Polițiștii au intrat în alertă marți seara, după ce balustrada de pe marginea lacului Someșul a fost găsită ruptă și s-a bănuit că o mașină a căzut în lac.

”S-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă.

S-a intervenit la fața locului cu două echipaje și o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adeverește situația și pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acțiunile de căutare”, au spus cei de la ISU Cluj.

”La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localității Someșul Cald, o bucată din balustrada barajului ar fi ruptă.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că există posibilitatea că în respectiva zonă să se fi produs un eveniment rutier, fapt pentru care au fost demarate activități de căutare în zonă, fiind solicitate echipaje din cadrul I.S.U. Cluj, scrie stiridecluj.ro.

Acțiunile de căutare pe lacul Someșul Cald s-au reluat în această dimineață de către un echipaj de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca și specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo.