19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:33
No menu items!

Tragedie în Gorj: un copil de 8 ani, mama și bunicul lui au murit înecați în Motru

spot_img

Nenorocirea a avut loc joi în localitatea Cătunele, din județul Gorj. O femeie a mers cu ambii copiii la scăldat și a ales o zonă în care apa era mai adâncă. Fiul cel mare în vîrstă de 8 ani nu a mai ieșit din apă, iar mama a sărit să îl salveze. Și cel de-al doilea copil a fost pe punctul de a se îneca. A fost salvat, cu prețul vieții de bunicul în vârstă de 80 de ani.

Martorii au sunat la 112 și au anunțat că trei persoane, care erau din localitatea Catunele, s-au înecat în râul Motru, joi după-amiază.

Localnic: „Intrară copiii prima dată şi apoi sări mă-sa după ei. Rămase mă-sa şi omul ăsta care era la udat sări să îi scoată. Scoase copilul ăl mic, îl aruncă pe mal şi intră după ălălalt. Şi se îneacă şi el. Şi muriră toţi trei”, potrivit Stirile Pro tv.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenţie, dar pentru cei scoşi din apă nu s-a mai putut face nimic.

„La fața locului au fost direcţionate două ambarcaţiuni, un echipaj SMURD precum si două echipaje SAJ. Primele echipaje sosite la fața locului au fost echipajul SMURD și un echipaj SAJ care au constatat că două persoane fuseseră scoase de către localnici în stare de inconștienţă”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Ulterior, salvatorii au găsit și femeia în apele râului, din păcate, tot în stare de inconștiență.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut nenorocirea.

C.D