12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:54
No menu items!

Incendiu devastator în Valencia: 4 morți și 19 dispăruți

spot_img

Un incendiu mortal a izbucnit în inima cartierului Campanar din Valencia, care a cuprins o clădire rezidențială cu 14 etaje și 138 de apartamente. Deocamdată, au fost confirmați patru morți și 19 persoane dispărute.

Incendiul, care a izbucnit joi seară, în jurul orei locale 17:00 într-unul dintre apartamente, s-a extins rapid în întreaga clădire, degajând fum dens care a afectat mai multe etaje. Peste 20 de unități de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările și pentru a salva persoanele care ar putea fi blocate în interior, potrivit RTVE.

În interiorul clădirii se aflau numeroși rezidenți, fiind confirmate informații că cel puțin două persoane au fost salvate și 14 au fost rănite, inclusiv șase pompieri. Salvarea cu succes a două persoane care se refugiaseră pe un balcon a stârnit aplauze din partea spectatorilor din zonă.

Incendiul, alimentat de vântul puternic, s-a extins rapid pe fațada clădirii, reducând în cele din urmă structura la cenușă. Cauza incendiului rămâne necunoscută în acest moment.

UME și-a unit forțele cu echipele extinse de pompieri și de intervenție de urgență, înființând un spital de campanie pentru a se ocupa de victime. Coloana colosală de fum a fost vizibilă în toată Valencia încă de la începutul incidentului. Autoritățile au lansat un apel către cetățeni să evite imediata vecinătate.

În ciuda eforturilor serviciilor de urgență, accesul în interiorul apartamentelor este încă imposibil din cauza flăcărilor continue și a temperaturilor ridicate. Ca răspuns la tragedie, locuitorii din zonă au transformat un spațiu comercial din apropiere într-un punct de adunare improvizat, distribuind pături, haine și alimente. 

Situația este nesigură și mai mult din cauza condițiilor meteorologice dificile, căldura intensă și vântul îngreunând eforturile de stingere a incendiilor. Autoritățile îi îndeamnă pe rezidenți să rămână informați prin intermediul canalelor oficiale și să evite speculațiile cu privire la incident.

În timp ce investigațiile privind cauza incendiului continuă, comunitatea se reunește, oferind sprijin și asistență celor afectați de acest eveniment devastator. Gândurile noastre sunt alături de victime, de familiile lor și de primii respondenți curajoși care lucrează neobosit pentru a limita consecințele acestui incident tragic.

 

Amalia-Alessandra