13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:34
No menu items!

Tragedia în Austria. Un tren cu zeci de copii a căzut într-un râu. Mai multe persoane rănite, iar unele dispărute

spot_img

Un tren cu zeci de copii şi adolescenţi la bord a căzut într-un râu în Austria, provocând rănirea a cel puţin zece persoane, chiar cu o zi înainte de începutul vacanţei şcolare, informează vineri dpa.

Potrivit Crucii Roşii, mai mult de zece persoane au fost rănite uşor în accident.

Acidentul s-a produs în apropierea frontierei dintre Siria și Salzburg. Pompierii spun că, la momentul producerii accidentului, în tren se aflau 56 de persoane, inclusiv mulți elevi.

Un vagon al unui tren regional a căzut aproximativ 4 metri peste terasamentul râului Mur şi s-a oprit în apele lui, potrivit postului public austriac ORF.

Conform serviciului pentru situaţii de urgenţă, şinele de tren erau acoperite cu rădăcini sau ceva similar după o furtună.

Majoritatea celor 50 de pasageri erau copii sau tineri, care se duceau în oraşul Tamsweg, importantă destinaţie pentru elevii din regiunile învecinate.

Sunt pasageri dați dispăruți, serviciile de urgență începând căutările în aval. Un un elicopter se află la fața locului pentru a fi pregătit să intervină în eventualitatea descoperirii unor noi victime.