33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:38
No menu items!

Tragedia de la Victor Babeș. Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de frica virusului

spot_img

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container, însă reprezentantul firmei distribuitoare, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate.

Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI a precizat că personalul medical a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie.

“Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului, a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR” a anunțat DSU.

În acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

“Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, mai arată DSU.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului de la Spitalul Victor Babeș, 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator.

Cei cinci pacienți care au supraviețuit au fost transferați astfel:

– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

 – 1 pacient la Floreasca