4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:00
No menu items!

Tragedia de la Neamț trezește Guvernul: Secțiile ATI din țară, controlate

spot_img

Guvernul anunță că s-a decis ca DSP și IGSU să formeze echipe mixte pentru verificarea tuturor secțiilor de terapie intensivă din țară. Asta după ce au murit 10 oameni în cumplita tragedie de la Spitalul Județean Neamț.

La ora 10, premierul Ludovic Orban a participat la ședința de lucru cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

”S-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale”, a transmis Guvernul.

Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței de la Palatul Victoria a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.