9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:57

TRAGEDIA de la COLECTIV. Un adolescent de 15 ani, printre morți

spot_img

Un adolescent de 15 ani se numără printre cele 27 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv din centrul Capitalei. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de directorul Institutului de Medicină Legală ”Mina Miniovici”, Dan Dermengiu, citat de MEDIAFAX.

Dan Dermengiu a spus că adolescentul este singurul minor identificat printre cele 27 de persoane decedate. El a precizat că majoritatea persoanelor decedate aduse vineri noapte la Institutul de Medicină Legală ”Mina Miniovici” erau neidentificate, iar până sâmbătă la orele prânzului fuseseră identificate 18 din cele 27 de victime.

Dermengiu a mai spus că medicii legişti ar urma să finalizeze sâmbătă seară procedura de identificare a celor 27 de persoane decedate în incendiul din club, astfel încât duminică să poată fi făcute autopsiile.

”La Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) «Mina Minovici» sunt 27 de cadavre, mare majoritate fără acte de identitate. Identificarea acestora este destul de anevoioasă, este făcută de un poliţist, împreună cu un medic legist. Identificarea presupune, printre altele, recunoaşterea de către familie, rude, prieteni”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Dermengiu.

El a precizat că duminică medicii legişti vor face autopsiile, astfel încât activitatea INML să reintre în normal de luni.

Potrivit directorului INML, pentru zilele de sâmbătă şi duminică au fost suplimentate echipele de medici legişti. ”Au venit de acasă toţi legiştii care au putut, lucrăm în prezent la capacitate mare, ne dorim să reuşim identificarea tuturor cadavrelor chiar în această zi, de va fi nevoie să stăm oricât de mult”, a mai spus Dermengiu.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de morți și 146 de răniți, internați la acest moment în spitalele din Capitală.