5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:22
No menu items!

Traficul prin Vama Nădlac, blocat din cauza zăpezii

spot_img

Traficul prin Vama Nădlac, din judeţul Arad (cel mai important punct de trecere a frontierei româno-ungare) s-a blocat, duminică dimineață, din cauza zăpezii de pe teritoriul Ungariei.

Prin urmare, niciun autovehicul nu mai intră și nu mai iese din România prin acest punct, traficul fiind redirecţionat prin Turnu şi Vărşand.

Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei de Frontieră Arad, prin Vama Nădlac nu mai pot trece autovehicule pentru că pe teritoriul Ungariei există un blocaj rutier pe o distanţă de şase kilometri, până la graniţă. “Pentru autovehiculele mici, circulaţia a fost redirecţionată prin Turnu, iar pentru traficul greu se tranzitează punctul Vărşand”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Autorităţile române nu pot preciza când va fi reluat traficul prin Vama Nădlac, totul depinzând de deblocarea drumurilor de pe teritoriul Ungariei.

Şi în judeţul Arad se circulă cu dificultate pe toate drumurile, din cauza zăpezii viscolite, în unele zone existând troiene de un metru pe margina carosabilului.

R.D.