18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:51

Traficul din București, informatizat cu 5 milioane de euro de un offshore cipriot

bucuresti-trafic

Administrația Străzilor București, condusă de Alina Roman, a atribuit un contract de semnalizare, în valoare de peste 4,7 milioane de euro, unei firme patronate de un offshore din Cipru

Phoenix Media SRL, firmă cu are ca principal domeniu de activitate servicii de reprezentare media, a primit contractul de la Administrația Străzilor București. SRL-ul cu 15 angajați a câștigat licitația de 21,1 milioane de lei, pe data de 21 ianuarie, pentru lucrările semnalizare verticală dinamică pe arterele din București aflate în administrarea Administrației Străzilor București. La licitație s-a prezentat numai firma Phoenix Media, procedura de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Phoenix Media, cu sediul în Bulevardul Gării Obor, Nr. 8D, Sector 2 București, este deținută de firma off-shore Phoenix Media Holding Limited din Cipru. Potrivit Registrului Comerțului, firma este administrată de Petre Daniel Boacă. Acesta este partener de afaceri cu Cristian Amza, patronul firmei La Fântâna, împreună deținând Phoenix Plus SRL, firmă care funcționeză la aceeași adresă ca și Phoenix Media. Tot aici, Phoenix Sistem SRL, încă o firmă deținută de Petre Daniel Boacă și Cristian Amza.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma La Fântâna își are sediul lângă cele două firme patronate de Petre Daniel Boacă și Cristian Amza. La Fântâna este înregistrată cu sediul social în Bulevardul Gării Obor, Nr. 8C, Sector 2, București. În firma care îmbuteliază apă de zeci de milioane de euro este administrată, asociat, cu o cotă de participare de 99%, este firma off-shore din Cipru, La Fântâna Holding Limited.

Conducerea Administrației Străzilor București nu ne-a răspuns întrebărilor referitoare la detalii despre licitația pentru execuția lucrărilor de semnalizare verticală dinamică pe arterele din București și valabilitatea contractului.

Ștefan Etveș