4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:02
No menu items!

Traficanți de copii reținuți de DIICOT, în Covasna

spot_img

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce într-un sat din Covasna au fost găsiţi opt minori şi 17 adulţi pe care aceștia i-au sechestrat şi i-au obligat să lucreze în agricultură câte 17 ore pe zi, înfometandu-i şi terorizându-i.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada august – septembrie 2012, Gheorghe Gheorghe Niţă, 37 de ani, Cătălin Panaite, 34 de ani şi Gheorghe I. Niţă, 54 de ani, din Bacău, au recrutat 25 de victime, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, sat Peteni, judeţul Covasna şi le-au obligat să muncească în agricultură.

Membrii grupării le-au impus victimelor un regim de muncă necorespunzător şi program de muncă de până la 17 ore pe zi, fără a fi remunerate. De asemenea, victimele au fost în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice şi cazate în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Sursa FOTO: informatiata.ro