10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 4:00

Trafic restricționat pe Transalpina din cauza viscolului și a zăpezii

spot_img

Circulaţia pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închisă, miercuri, pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, din cauza ninsorilor şi a viscolului. Zăpada depusă pe carosabil ajunge la cinci centimetri.

Pe DN 67 C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, se restricţionează circulaţia pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, respectiv nu au cauciucuri antiderapante sau lanţuri care să fie montate pentru a se putea deplasa. Sunt echipaje de Poliţie care fac verificări şi ne sprijină. Noi acţionăm, însă bate vântul rău, viscolul e foarte puternic, dar este anunţat pentru câteva ore. Nu a nins mult, dar e viscol şi vizibilitate redusă, iar zăpada se depune pe carosabil. Este de aproximativ 3-5 centimetri“, a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor, citate de Mediafax.

Potrivit acestuia, două echipaje din Gorj şi două din Vâlcea intervin, chiar dacă vântul este foarte puternic.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Județului (IPJ) Gorj au precizat, miercuri dimineață, că șoferii care vor încălca măsura şi vor fi depistaţi circulând pe Transalpina fără să aibă maşinile dotate corespunzător vor primi sancţiuni cuprinse între 9 şi 20 de puncte de penalizare, fiind reţinute şi certificatele de înmatriculare.

Până pe 6 octombrie, la ora 23.00, în judeţul Gorj sunt anunţate ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului şi ninsori la munte.

R.D.