12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:36

Trafic restricționat din cauza aglomerației pe drumul național Brașov – Poiana Brașov

spot_img

Traficul rutier pe DN1 Bucureşti – Braşov a fost resticționat de poliție, din cauza numărului foarte mare de mașini pe Valea Prahovei

Trafic

Traficul se desfăşoară cu viteză redusă în zonele Bărcăneşti, Comarnic, Sinaia,  Buşteni şi Predeal, coloana de mașini măsurând aproximativ 1- 1,5 kilometri.

Centrul INFOTRAFIC atenționează că din cauza faptului că toate locurile de parcare din stațiunea Poiana Brașov sunt ocupate, pe DN1E Brașov – Poiana Brașov, respectiv DN1E Râșnov – Poiana Brașov, a fost instituită o restricție temporară de circulație pentru toate categoriile de autovehicule. Astfel, turiștii care doresc să ajungă în stațiune pot utiliza mijloacele de transport public, exceptate de la restricția impusă. Polițiștii spun că în funcţie de identificarea locurilor de parcare libere, se va permite şi altor autovehicule personale accesul în staţiune.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite să se angajeze în depăşiri. Reamintim prevederea legală conform căreia, atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.

comunicat INFOTRAFIC