4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:28
No menu items!

Trafic restricţionat pe Calea Victoriei din Capitală, duminică, de Ziua Irlandei

spot_img

Trafic restricționat pe Calea Victoriei din Capitală, duminică, de Ziua Irlandei
foto: metropotam.ro

Traficul rutier pe Calea Victoriei din Bucureşti, între străzile Ştirbei Vodă şi Mihai Vodă, va fi restricţionat duminică, între orele 16.00 şi 17.00, din cauza paradei de Sfântul Patrick – Ziua naţională a Irlandei.

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei le recomandă şoferilor două rute ocolitoare, respectiv Calea Victoriei – bd. Dacia – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii şi Calea Ştirbei Vodă – str. Berzei – Calea Plevnei – str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei.

Cel mai mare festival din România dedicat Sfântului Patrick va avea loc la Bucureşti, în perioada 15 – 19 martie, pentru a marca preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene, evenimentul constând într-o serie de manifestări culturale şi artistice.

Sărbătoarea naţională a Irlandei, dedicată patronului ei spiritual – Sfântul Patrick, celebrată pe 17 martie, va aduce bucureştenilor numeroase concerte de muzică irlandeză, o paradă cu care alegorice, reprezentaţii de dans specific irlandez, baluri şi recepţii oficiale. Festivalul dedicat Sfântului Patrick 2013 va debuta pe 15 martie cu un bal de gală, care va avea loc în cadrul hotelului JW Marriott. Invitaţi de onoare ai evenimentului vor fi soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez The Irish Way, formaţia de muzică tradiţional irlandeză Coras, cântăreţul Ducu Bertzi şi vocalista irlandeză Aoife Dermody.

Pe 16 martie, bucureştenii se vor putea bucura de un spectacol de dans specific irlandez şi de un concert cu o serie de tineri cântăreţi din Irlanda, la teatrul ArCuB din Capitală.

Pe 17 martie, pe Calea Victoriei şi pestrăzile Centrului Istoric vor răsuna cimpoaiele şi tobele care vor însoţi o suită de care alegorice şi trupe de dansatori irlandezi. Parada se va închide cu un concert în aer liber la care sunt invitate trupe irlandeze şi româneşti.

S.Z.