13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:14
No menu items!

Trafic îngreunat pe DN 7, la ieșirea din țară. Coloana de TIR-uri a depășit 9 kilometri

spot_img

Accesul vehiculelor de mare tonaj a fost oprit joi în Ungaria

tiruri_protest

Circulaţia rutieră pe DN 7, lângă oraşul de frontieră Nădlac, se desfăşoară îngreunat, vineri, din cauza unei coloane de camioane care se întinde pe o distanţă de nouă kilometri. Motivul: accesul vehiculelor de mare tonaj în Ungaria a fost interzis joi.

Reprezentanţilor Poliţiei din Nădlac (judeţul Arad) au precizat vineri că sute de camioane staţionează pe DN 7, la intrarea în oraş, ocupând o bandă din cele două ale drumului, pe o distanţă de nouă kilometri.

Camioanele s-au adunat la frontiera cu Ungaria începând de joi, zi în care în ţara vecină a fost interzis traficul de mare tonaj pentru că a fost sărbătoare (comemorarea Revoluţiei din 1956).

Şoferii de automarfare care s-au îndreptat spre graniţă au fost opriţi la intrarea în Nădlac, pentru a nu bloca complet traficul în oraş, având în vedere că nu puteau trece de vamă.

Acum, camioanele sunt lăsate să intre în oraş pe măsură ce altele trec de controlul de frontieră.

Din cauza coloanei de TIR-uri de pe DN 7, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, pe o singură bandă în ambele sensuri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat pentru MEDIAFAX că la Nădlac a fost suplimentat personalul de control şi sunt folosite două benzi pentru ieşirea din ţară a automarfarelor. Poliţia de Frontieră precizează că autoturismele care tranzitează punctul de frontieră nu staţionează în coloană, având benzi separate de ieşire şi intrare în ţară faţă de traficul greu. Totodată, se recomandă folosirea punctelor de trecere a frontierei Vărşand, Turnu şi Borş, pentru a se evita aglomeraţia de la Nădlac.

Autorităţile nu pot estima când circulaţia va reveni la condiţiile normale, pentru că în weekend interdicţiile de acces pentru TIR-uri se aplică din nou în Ungaria.