1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 13:18
No menu items!

Trafic infernal pe DN1, pe Valea Prahovei. Și pe DN1A sunt probleme, din cauza unor lucrări

spot_img

DN1 este aproape complet blocat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei . Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, la ora 15.15, cele mai mari probleme erau în zonele Predeal, Azuga și Bușteni, în special pe sensul de mers spre București.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere care acţionează în zona Dârste – Săcele le recomandă șoferilor care se îndreaptă către Ploieşti să utilizeze ruta DN1A (Săcele – Cheia – Ploieşti). Doar că și pe DN1A sunt probleme, din cauza unor lucrări.

Totuși, polițiștii susțin că “viteza medie de deplasare pe DN1A este mai mare decât pe DN1”. “Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, cu toate că se circulă îngreunat din cauza unor lucrări în zonele Măneciu şi Cheia (de consolidare şi la un pod), în acest moment viteza medie de deplasare este mai mare decât pe DN1, între Săcele şi Ploieşti”, precizează reprezentanții Centrului Infotrafic.

Potrivit polițiștilor, blocat este și DN73A (Râşnov – Predeal) la intersecția cu DN1, unde s-a format o coloană de mașini.

În plus, traficul este îngreunat și pe DN73 Braşov – Piteşti, în zona Bran, unde autovehiculele rulează cu viteză redusă.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă începând de luni, de la ora 16.00, până marți, la ora 22.00, polițiștii le recomandă șoferilor să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers şi să nu bruscheze comenzile. De asemenea, este important să se ţină seama de faptul că vântul puternic poate modifica ţinuta de drum a autovehiculelor. Aşadar, atenţie sporită!