4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:28
No menu items!

Trafic cu medicamente pentru cancer

spot_img

medicamente

Medici, farmacişti şi asistente, 14 persoane au fost reţinute de poliţiştii de la Crimă Organizată care au stabilit că suspecții făceau trafic de medicamente pentru cancer.

În urma a 29 de percheziţii efectuate la locuinţele membrilor şi la mai multe farmacii, de pe raza judeţelor Maramureş, Cluj, Mureş, Bihor şi Ilfov. Oamenii legii au găsit medicamente fără documente legale, precum şi importante sume de bani.

Membrii grupării achiziţionau cantităţi importante de medicamente, majoritatea specifice bolilor de cancer, fără documente legale de provenienţă,pe care apoi le înregistrau în firmele lor, pe baza unor acte false, pentru a asigura aparenţa unei evidenţe contabile legale. Farmaciştii implicaţi prescriau reţete fictive, care apoi erau decontate la C.N.A.S.

Medicamentele respective erau apoi scoase din farmaciile în cauză, fără niciun act justificativ, şi transportate la alţi membri ai grupului infracţional din ţară, şi urmau aceeaşi metodă. Astfel, aceleaşi medicamente erau rulate şi decontate de mai multe ori.

Cele 14 persoane sunt acuzate de procurorii D.I.I.C.O.T.  de înşelăciune, fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, evaziune fiscală spălare de bani.

G.T.