23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:05
No menu items!

Trafic aglomerat spre Litoral în mini-vacanța de 1 Mai. Rutele ocolitoare pentru șoferi

spot_img

Centrul Infotrafic anunță că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice. Totuși, sâmbătă dimineață se înregistra aglomerație în zona litoralului, motiv pentru care autoritățile au recomandat rute alternative.

„Pentru evitarea evenimentelor rutiere în condițiile intensificării deplasărilor către destinațiile mini-vacanței de 1 Mai, recomandăm conducătorilor auto să-și planifice cu atenție traseul și să ia în calcul folosirea unor rute alternative, să nu depășească viteza legală, să circule cu multă atenție, fără depășiri periculoase sau alte manevre riscante și să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule”, transmit polițiștii.

Șoferii pot folosi rutele alternative București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova – DN 2A Constanța, București – Fundulea – DN 3 – Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Fetești.

Potrivit Centrului Infotrafic, aglomerația ere prezentă, sâmbătă, în prima parte a zilei, și pe DN 2A, la podul Ovidiu, pe ambele sensuri de mers.

Zona poate fi ocolită pe DJ 226, pe ruta Corbu – Năvodari – Mamaia sau pe DJ 228 – Nazarcea.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și pe drumurile naționale DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale pentru moment, potrivit datelor transmise de sursa citată la ora publicării acestui material.

Situația valorilor de trafic pe principalele artere rutiere care converg către destinațiile turistice la ora 11.00 sunt:

– DN 1 Ploiești – Brașov: coloană de autovehicule care se întinde pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, pe raza localității Comarnic, județul Prahova, pe sensul de mers Ploiești – Brașov.

– DN 7 Pitești – Sibiu: trafic fluent pe raza tuturor stațiunilor montane.

– Autostrada A1 București – Pitești: coloană de aproximativ 2 kilometri, în zona localității Palanca, județul Giurgiu, pe sensul de mers București – Pitești, unde a avut loc un carambol cu 6 autovehicule, fără victime.

– Autostrada A2 București – Constanța: valori de trafic normale.

– Autostrada A3 București – Ploiești: fără probleme de fluență.

– Autostrada A4 Ovidiu – Agigea: coloană de vehicule la intrarea pe podul Ovidiu.

– DE 87, podul Ovidiu/CT: se circulă îngreunat, din cauza lucrărilor de reparații, pe ambele sensuri de mers.

                                                                                                                  Adina Silav