5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 0:22
No menu items!

Trafic aerian perturbat în SUA. Carantinarea persoanelor infectate cu Covid-19, redusă la jumătate

spot_img

Statele Unite au redus la jumătate durata carantinei persoanelor infectate cu noul coronavirus şi care sunt asimptomatice, pentru a limita perturbări, mai ales în transportul aerian, provocate de o creştere a contaminărilor, care declanşează marţi restricţii în Germania, relatează AFP.

Aproximativ 11.500 de zboruri au fost anulate începând de vineri, în ajunul Crăciunului, iar zeci de mii de zboruri au fost amânate în acest sfârşit de an, o perioadă în care legăturile aeriene sunt de obicei mai frecvente. Numeroase companii justifică aceste măsuri prin infecţii cu varianta omicron a SARS-CoV-2 în rândul echipajelor.

Întreaga lume a fost afectată, iar aproximativ 3.000 de zboruri au fost anulate luni, iar alte 1.100 marţi, potrivit site-ului de urmărirea zborurilor FlightAware.

Pandemia covid-19 conduce la situaţii rare în aer, ca în cazul unui avion aparţinând companiei americane Delta Airlines, care a decis să întoarcă la Seattle, în nord-vestul Statelor Unite, un avion care zbura către Shanghai săptămâna trecută, din cauza unor noi restricţii sanitare impuse pe aeroport, potrivit companiei americane.
 
Aceasta a fost criticată de autorităţile chineze.
 

Pentru a permite cât mai multor persoane să se întoarcă cât mai repede la muncă şi a evita, astfel, perspectiva unor blocaje şi penurii, autorităţile sanitare americane au autorizat reducerea de la zece la cinci zle a duratei izolării persoanelor testate pozitiv covid-19 – cu condiţa să fie asimpromatice.

Ele sunt sfătuite să poarte masca de protecţie timp de cinci zile după carantină.

Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), principala agenţie santară americană în Statele Unite, au precizat într-un comunicat că această modificare este ”justificată de ştiinţă”, potrivit căreia majoritatea infecţiilor au loc cu două zile mai înainte şi până la trei zile după apariţia simptomelor.