7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:31

TRADEDIA DE LA COLECTIV: 30 de morți. Legiştii fac duminică primele autopsii, procurorii încep audierile

spot_img

Bilanțul victimelor din clubul Colectiv a ajuns, duminică, la 30 de morți. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, s-au stins din viață unul dintre răniții internați la Spitalul de Arși din Capitală și doi de la Spitalul Bagdasar.

Arafat a precizat că este vorba despre trei femei care erau în stare critică.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, duminică vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului şi de identificare a persoanelor decedate şi vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Surse judiciare au precizat că ar urma să fie făcute aproximativ 20 de autopsii, pe corpurile identificate. Medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” au identificat 26 dintre cele 27 de persoane decedate în incendiul din Club Colectiv, o altă victimă fiind recunoscută de părinţi la Spitalul Universitar Bucureşti.

În paralel, duminică, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul, mai spun anchetatorii.

Sâmbătă, s-a efectuat prima parte a cercetării la faţa locului de către o echipă constituită din reprezentanţi ai PICCJ – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică şi INSEMEX Petroşani.

“În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. Au fost realizate activităţi de examinare şi identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unităţile spitaliceşti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate”, au mai precizat reprezentanții Parchetului General.

Procurorii mai spun că au verificat, cu sprijinul poliţiştilor bucureşteni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare, activităţile comerciale desfăşurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, în faţa clubului Colectiv, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care “pedeapsa este foarte mare”.