9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:12
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ Silent Strike: “Bucuria prin artă mă duce cu gândul la copilărie, poate pentru că totul e ca o joacă” VIDEO

spot_img

Silent Strike

Bucuria de a trăi este o stare care ține, chiar și în cazul oamenilor creativi, de anumite perioade din viață. Asta crede Silent Strike, artistul zilei de joi în cadrul campaniei “Trăiește, iubește, creează”.

“În general oamenii creativi par mai bucuroși sau mai împliniți, dar nu e o regulă. Probabil e datorită satisfacției obținute în timpul (și după) piesele de teatru, concertele, filmele sau expozițiile proprii. În cazul meu starea de bucurie se accentuează atunci când sunt pe scenă și încerc să comunic prin sunete cu publicul. Pe de altă parte apar astfel de stări și când sunt singur și încerc să compun sau să mă joc cu un sunet. Și joie de vivre cred că ține de perioade în viața unui artist. Nu e chiar totul roz mereu, așa cum poate părea”, spune Silet Strike.

Dacă trebuie să rezume bucuria pe care o trăiește prin artă, artistul se gândește la copilărie. “Într-un fel merg cu gândul la copilărie, nu știu de ce, poate pentru că totul e ca o joacă”.

Compozitorul mărturisește că în afară de clișeul “muzica e viața mea”, îi place să caute cât mai multă informație despre ce suntem, despre cosmos, despre viață și știință în general. “Am și alte hobbyuri. Îmi place să joc basket, să călătoresc, să urmăresc filme, documentare, seriale”.

Silent Strike spune că de multe ori se simte mai creativ când apar momente mai tensionate sau chiar triste. “Nici asta nu e o regulă, pot să fiu inspirat și de un vis aleatoriu și de multe ori de călătoriile în alte țări”, adaugă artistul.

Campania “Trăieşte Iubeşte Creează” încurajează aprecierea actului artistic, dezvăluind latura umană a interpretului, modul său educat şi rafinat de a percepe estetica frumosului. Pe lângă Silent Strike, artiști ai zilei au fost balerina Corina Dumitrescu, designerul Carmen Secăreanu, dirijorul Tiberiu Soare, actorul Andi Vasluianu,  graficianul Alexandru Ciubotariu și actrița Nicoleta Lefter.