4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:26
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ Iuliana Vîlsan: ”Sunt mai creativă când mă simt iubită”

spot_img

Iuliana Vilsan

„Artistul zilei” de vineri din cadrul campaniei „Trăiește Iubește Creează” este scenografa Iuliana Vîlsan, care vorbește despre artă și despre bucuria de a trăi, prin prisma experiențelor sale personale.

„Artiștii au fost întotdeauna cei care au împins limitele dincolo de ce ne este dat să trăim și să experimentam, dincolo de logic sau explicabil. Bucuria pe care o trăiesc prin artă este forma sublimă de evadare, de eliberare, de limpezire, de claritate, de natural, de firesc, de senin. Între facturi, trasee și tranșee cotidiene există o îmbâcseală care nu te lasă să fii acolo. Când m-am scufundat în Mediterană prima oară, m-am pierdut de instructor pentru ca am plecat după un pește galben, superb. Asta e o senzație echivalentă. Altfel nu știu să o exprim”, ne-a mărturisit scenografa.

Tot ea spune că omul Iuliana Vîlsan se bucură de viață când are și când vede în jur oameni sănătoși, când familia este bine, când se joacă împreună cu nepoții, când doarme cu pisica sau când râde cu prietenii și când reușește să descopere detalii, lucruri mici din care creează noi lumi, când ajută oamenii să viseze.

”Sunt mai creativă când mă simt iubită”, ne-a destăinuit artista. Campania Trăiește Iubește Creează este o inițiativă a Serpentine Series Project, un grup creat în cadrul asociației culturale Graphis122 ce reunește  nume importante din sfera artistică românească interesate să exploreze și să îmbine diverse forme de exprimare – dans, teatru, muzică, arte plastice, audio-video, modă.