4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:29
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ. Dirijorul Tiberiu Soare: „Îmi place să uit de mine pe o plajă meridională”

spot_img

tiberiu soare 2

Dirijorul Tiberiu Soare merge mult pe jos, îi place să joace fotbal cu prietenii și să stea la soare, pe o plajă meridională, cu o bere în mână. Artiștii, indiferent de gradul lor de celebritate, își trăiesc chiar și timpul liber ”cu artă”, în înțelesul pragmatic al cuvântului și lăsând la o parte conotația pretențioasă. Tiberiu Soare este primul artist prezentat de Serpentine Series Project în cadrul campaniei „Trăiește Iubește Creează”, sprijinită și de Sursa Zilei.

 „Bucuria trăită prin artă este senzația de libertate asumată și câștigată printr-un proces minuțios de pregătire, gândire și studiu. Artiștii sunt cunoscuți pentru acel ‘joie de vivre’ pentru că ceea ce sunt ei și ceea ce fac ei devine unul și același lucru. Nu mai e vorba de cineva care face Artă, ci Arta se face prin ei în momentele de grație”, spune dirijorul.

 Artistul mărturisește că merge mult pe jos si că cele mai bune idei de interpretare, după o perioada de “maximă turație” a creierului, îi vin  dacă face o plimbare imediat dupa sesiunea de analiză.

 „Îmi place să mă joc cu baiețelul meu, Alex. Îmi place să joc fotbal cu prietenii. Ascult de plăcere Metallica, Rammstein, Jacques Brel, Jordi Savall, Red Hot Chilli Peppers, Dire Straits, Johnny Cash sau Paraziții. Îmi place să citesc (dar sunt foarte selectiv!). Îmi place să uit de mine pe o plajă meridională, cu o bere în mână. Și, da, mi se pare esențial ca, din când în când, pur și simplu să nu fac nimic”.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valoroși și cunoscuți dirijori contemporani ai generației de muzicieni tineri ai României, un artist carismatic și deschis, ale cărui proiecte muzicale s-au remarcat pentru originalitatea lor și pentru rigoarea artistică pe care au promovat-o.

 Grupul de inițiativă Serpentine Series project derulează, în perioada 25 martie – 11 aprilie 2014,  campania `Traiește Iubește Creează`, pentru conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la importanța pe care o are un mod de exprimare liber și creativ în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.

Foto: Vlad Bîrdu