16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:08
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ Ana Wagner: „Crește sufletul în mine când văd cum îmbobocesc plantele primăvara”

spot_img

Ana Wagner

Ana Wagner, „Astistul zilei” în cadrul campaniei Trăiește Iubește Creează, vorbește despre bucuria pe care o trăiește prin intermediul artei și despre micile bucurii ale vieții de care este inspirată în creațiile sale.

„Mă gândesc, în primul rând, la bucuria de a descoperi lumea până în cel mai mic detaliu al ei, prin arta pe care o fac. Și, apoi, mă gândesc la bucuria de a împărtăși cu ceilalți ceea ce am descoperit și am creat. Arta este viață. Eu așa văd lucrurile. Cel ce face artă, cel ce se ocupă cu a crea ceva, nu are cum să aibă această preocupare fără să iubească viața. Eu aduc în creațiile mele tot soiul de lucruri frumoase pe care le văd, le trăiesc sau le visez. Lumea în care trăim este plină de minunății iar mie nu-mi rămâne decât să le trec prin filtrul propriu și să le aștern pe porțelan”, spune Ana Wagner.

Artista a povestit că se bucură de viață prin intermediul lucrurilor simple și mici. „Mă bucur să fiu alaturi de cei dragi, mă bucur atunci când descopăr ceva inedit care mă inspiră în creațiile mele, mă bucur când călătoresc în locuri noi și mă întorc de acolo reîncărcată și cu idei creative, mă bucur când văd o plantă pe care nu am mai vazut-o niciodată și o aduc pe portelanurile mele, crește sufletul în mine când vad cum îmbobocesc plantele primavara și cel mai mult mă bucur de bucuria celor din jur”, explică Ana Wagner.

Ana Wagner este unul dintre artiștii plastici care au marcat, în ultimii ani, arta porțelanului pictat în România. Marca „Wagner arte frumoase și povești”, s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri în tehnici clasice de pictură handmade.

Inițiată de Serpentine Series Project, campania Trăieşte Iubeşte Creează încurajează aprecierea actului artistic, dezvăluind latura umană a interpretului, modul său educat şi rafinat de a percepe estetica frumosului.