20.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 5:01
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ Alex Gâlmeanu: „Artistul vede viața cu alți ochi, dar bucuria vieții e la îndemâna oricui”

spot_img

Alex Galmeanu

Fotograful Alex Gâlmeanu, „Artistul zilei”  prezentat de Serpentine Series Project în cadrul campaniei Trăiește Iubește Creează, vorbește despre viață, bucurie, artă dar și despre acel „joie de vivre”, pentru care artiștii sunt adesea recunoscuți.

„Eu n-aș spune că joie de vivre este o caracteristică a artiștilor, ci doar a unora dintre artiști. Bucuria de a trăi e o caracteristică a oamenilor în general, fie că sunt artiști sau nu. M-aș putea lansa în ideea că artistul e un om ce vede viața cu alți ochi, decriptează sensuri într-un alt mod, uman, inventiv, dar cred că nu are nicio legătură. Bucuria asta a vietii e la îndemâna oricui”, spune Alex Gâlmeanu.

Artistul vorbește despre bucuria pe care o trăiește prin artă datorită amuzamentului pe care i-l transmite. „Prefer să mă amuz, cred că arta trebuie să fie amuzantă”. Iar faptul că își trăiește viața este, pentru el, un motiv de reală bucurie.

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români comtemporani. Imaginile sale au apărut în toate revistele glossy românești – coperte, editoriale, portrete sau în proiecte speciale. De asemenea, a prezentat expoziții personale în București, Paris, Toulouse, Nantes, Rejkyavik (Islanda) and Cork (Irlanda).

Având peste 3.000 de imagini pe Getty Images, Alex Gâlmeanu a publicat, de asemenea, în Forbes New York, BBC UK, Reader’s Digest Holland, Esquire, Marie Claire, Elle, Harper’s Bazaar, Glamour, InStyle, GQ, Men’s Health, FHM, Joy.

Grupul de inițiativă Serpentine Series Project derulează în perioada 25 martie – 11 aprilie 2014, campania Trăiește Iubește Creează pentru sensibilizarea publicului cu privire la importanța pe care o are un mod de exprimare liber și creativ în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.