14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Trăiește într-o colibă, mănâncă din tomberoane, dar a returnat 1.000 de lei găsiţi pe stradă

spot_img

bani bugetari

O tânără foarte săracă ar putea deveni subiect de film având în vedere faptul că gestul pe care l-a făcut poate constitui o premieră pentru România, ținând cont de condiția fetei. Are 20 de ani și trăiește într-o colibă, alături de cei doi copii ai ei, de părinți și de cei cinci frați. Supraviețuiește din venitul minim garantat de stat. Cu toate acestea, a returnat Poliției un portofel pe care l-a găsit pe stradă și în care erau 1.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, a declarat miercuri că tânăra de 20 de ani din comuna Berca a mers la sediul postului de poliţie comunal şi a predat un portofel pe care îl găsise pe trotuarul din faţa dispensarului din localitate. În portofel se aflau aproape 1.000 de lei, dar şi documente şi mai multe carduri bancare.

Poliţiştii au constatat că portofelul conţinea documentele de identitate şi carduri pe numele unei femei în vârstă de 37 de ani, din comuna Berca, precum şi suma de 988 de lei„, a explicat Florina Crucianu. Ea a precizat că portofelul cu bani şi documente a fost predat proprietarei, care a recompensat-o pe tânără.

Tânăra se numește Loredana Neagu, provine dintr-o familie de etnie romă, numeroasă, extrem de nevoiaşă, care trăieşte din venitul minim garantat. Singurul din familie care lucrează este tatăl tinerei, care este angajat al societăţii de apă-canal din localitatea Berca.

Fata are doi copii şi cinci fraţi cu vârste cuprinse între 14 şi 28 de ani, locuind cu toţii, alături de părinţi, într-o colibă de la marginea comunei. Ea şi fraţii ei sunt văzuţi frecvent căutând resturi prin tomberoanele din localitate, pentru a se putea hrăni.

Este de domeniul ştiinţifico-fantastic. Sunt extrem de nevoiaşi, primesc venitul minim garantat, pachete de la Primărie de sărbători, sunt mulţi copii şi cu toate acestea acest copil a predat Poliţiei banii găsiţi„, a declarat, miercuri, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, citat de MEDIAFAX.

R.D.