8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:16

Trășculescu a intrat în politică la PSD, prin cumătrul lui Marian Oprișan

spot_img

Aflat în pragul unei posibile arestări preventive pentru 29 de zile pentru trafic de influență, deputatul Alin Trășculescu, președinte al PDL Vrancea a avut o carieră politică interesantă, fiind mereu suspectat de mulți colegi de partid sau de alianțe politice că, în ciuda aparențelor, are o relație foarte apropiată cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

Posibila apropiere dintre Oprișan și Trășculescu nu ar fi una lipsită de explicații. Numele lui Trășculescu a devenit cunoscut pe scena publică din județul Vrancea în timpul Guvernării Năstase. Atunci, Alin Trășculescu a fost susținut și promovat în funcția de director al RAR Vrancea chiar de fostul prefect al județului, George Băeșu, care, întâmplător sau nu, este chiar cumătrul lui Marian Oprișan.

Oprişan, uimit de ceea ce i se întâmplă lui Trăşculescu

Ulterior, în 2006, Trășculescu  este adus în PDL, surse locale spun că tocmai de fostul președinte al filialei județene, Jean Vraciu.

Candidează la Primăria Focșani în 2008 pentru prima oară, obținând un rezultat foarte bun. Performanța de la alegerile locale îl propulsează ca președinte al PDL Vrancea, interimar.

În 2009 obține pentru prima oară un mandat de deputat, tot atunci începând și conflictul său tacit, pentru putere în partid, cu senatorul Sorina Plăcintă.

Căsătoria îi întărește lui Alin Trășculescu poziția în partid, el fiind cununat de fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, după ce inițial nașul său trebuia să fie Adriean Videanu.

Susținut de greii partidului, parlamentarul câștigă lupta cu Sorina Plăcintă – care era un dușman declarat al liderului PSD Vrancea, Marian Oprișan, fostul ministru al tineretului și sportului fiind nevoită să își mute centrul politic în organizația PDL București, unde a devenit mâna dreaptă a Elenei Udrea. Asta deși Plăcintă era senator de Vrancea atunci.

Cristi Ciupercă