38.7 C
București
joi, 5 august 2021 - 18:04

Trăşculescu, la mâna deputaţilor UPDATE

spot_img

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit adresa de la Ministerul Justiţiei prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv DNA, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. Conducerea Camerei Deputaților va decide miercuri când va fi discutată cererea DNA.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că miercuri va fi convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor în legătură cu solicitarea făcută de către DNA privind avizul arestării în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.

DNA cere arestarea lui Trăşculescu pentru trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. (A.M)

UPDATE: Soarta  lui Trăşculescu se decide marţea viitoare

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţea viitoare, la ora 12,00, pentru a se pronunţa asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, a decis Biroul Permanent. Comisia juridică se va pronunţa asupra cererii DNA vineri, la ora 13,00, urmând ca raportul să fie elaborat până sâmbătă la ora 12,00. De asemenea, Biroul Permanent a acordat grupului parlamentar PDL termen până marţea viitoare să se pronunţe asupra cererii DNA care îl vizează pe deputatul democrat-liberal Alin Trăşculescu.

Zgonea: Dacă aş fi în locul lui Trăşculescu aş demisiona din Parlament

“Dacă aş fi în locul domniei sale şi pentru a arăta că sunt nevinovat – pentru că plecăm de la prezumţia de nevinovăţie – aş folosi cea mai simplă metodă pe care o am în acest momemt, aceea de a-mi depune demisia din funcţia de deputat şi a mă pune la dispoziţia organelor Justiţiei din România. Este o chestiune foarte simplă şi care ne-ar ajuta şi pe noi şi ar ajuta această instituţie – Parlamentul României – să devină mai respectată şi mai apreciată în rândul cetăţenilor. Este punctul meu de vedere”, a spus Zgonea.