3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:36
No menu items!

“Totul e bine când se termină cu bine”. Un departament din Guvernul Ludovic Orban spune că afirmațiile lui Iohannis “instigă”

spot_img

Premierul Ludovic Orban a evitat, joi, să-i mai dea o replică liderului PSD Marcel Ciolacu, spunând că “e bine ca am depășit această etapă pâna la urmă”, pentru că proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins ieri în Senat.

„Ce să-i răspund? În calitate de președinte al Camerei Deputaților obligația sa și a colegilor din Biroul Permanent era să pună pe ordinea de zi proiectul de lege pentru a fi respins de plenul Camerei Deputaților. Exista raport, existau avize cu mult timp înainte de termenul de adoptare tacită. Orice altă afirmație a președintelui PSD și președintelui Camerei Deputaților e lipsită de suport, pentru că răspunderea este integrală. Dar e bine că până la urmă, în urma intervențiilor președintelui Klaus Iohannis și a reacției opiniei publice, a fost respinsă legea la Senat. Practic, am depășit această etapă”, a spus Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al PSD l-a acuzat pe Iohannis că “descalifică total funcția prezidențială” și că acest proiect nu ar fi trecut niciodată de votul final al Parlamentului.

Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins miercuri de senatori, cu 126 de voturi pentru respingere și 9 voturi, de la senatorii UDMR, împotrivă.

Antena 3 a publicat un mesaj al unui departament din cadrul Guvernului, Departamentul de Relații interetnice, care a distribuit, după declarațiile lui Iohannis, următorul mesaj:

”NU instigării din partea oficialităților

„Jó napot kívánok!”

Îi salutăm pe toți acei membri ai comunității maghiare care astăzi s-au simțit lezați în identitatea lor etnică, în urma declarațiilor Președintelui țării.

Vrem să accentuăm faptul că nu este deloc în ordine ca într-o dispută de natură politică, limba, cultura, respectiv membrii uneia dintre cele 20 de comunități minoritare din România să fie ținte directe sau indirecte ale unor atacuri din partea celor care îndeplinesc o funcție responsabilă.

Ne dorim – și chiar insistăm în acest sens – ca într-o perioadă foarte dificilă pentru noi toți, comunicarea politică să se rezume exact la obiectul ei, și să se limiteze la cadrul îndeajuns de larg al libertății de exprimare, fără a discrimina sau instiga.

Departamentul pentru Relații Interetnice”, este mesajul transmis de departamentul din subordinea premierului.