19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:42
No menu items!

Tottenham a asigurat o tranzacție de 26 de milioane de lire sterline pentru fundașul român Radu Drăgușin

spot_img

Într-o răsturnare uimitoare de situație, Tottenham Hotspur a reușit să respingă concurența celor de la Bayern Munchen pentru a-și asigura serviciile talentatului fundaș central Radu Drăgușin, într-o tranzacție de mare succes, în valoare de 30 de milioane de euro (25,8 milioane de lire sterline). Această mutare marchează a doua mare achiziție a lui Tottenham din ianuarie, după recenta sosire a lui Timo Werner.

Fotbalistul român în vârstă de 21 de ani urmează să facă miercuri vizita medicală la Londra, ceea ce va solidifica tranzacția prin care Spurs și-au îmbunătățit oferta peste noapte. Drăgușin, cunoscut pentru versatilitatea sa, deoarece poate juca și ca fundaș dreapta, este de așteptat să semneze contractul imediat după ce va finaliza vizita medicală, conform The Guardian.

Condițiile financiare ale înțelegerii includ o sumă garantată de 25 de milioane de euro, cu adaosuri suplimentare ușor de realizat. Genoa, fostul club al jucătorului, va beneficia semnificativ de pe urma acestei tranzacții, după ce l-a semnat pe Dragusin de la Juventus pentru puțin peste 5 milioane de euro cu adaosuri. În special, Juventus va primi și 20% din taxa de transfer a lui Drăgusin.

Negocierile au luat o turnură intensă atunci când Bayern Munchen a încercat să deturneze urmărirea lui Dragusin de către Tottenham cu o ofertă competitivă. Cu toate acestea, insistența lui Tottenham și o ofertă îmbunătățită s-au dovedit decisive, lăsând Bayern să își redirecționeze atenția către opțiuni alternative pentru postul de fundaș. S-a raportat că Bayern Munchen a ajuns la un acord asupra unui contract cu Eric Dier de la Spurs.

Achiziția lui Dragusin reprezintă o mișcare strategică pentru Tottenham, consolidându-și linia defensivă și semnalând intenția de a întări echipa pentru provocările viitoare. Parcursul tânărului apărător de la academia Juventus, incluzând împrumuturi la Sampdoria și Salernitana, adaugă o dimensiune interesantă acestui transfer.

Această ultimă evoluție subliniază dinamismul și competitivitatea de pe piața de transferuri din fotbal, cluburile făcând manevre strategice pentru a-și asigura talentele de top.

În timp ce fanii lui Tottenham așteaptă cu nerăbdare debutul lui Radu Drăgușin, impactul acestui transfer va reflecta cu siguranță în tot peisajul fotbalistic.

Amalia-Alessandra