joi, 25 februarie 2021 - 16:10

Toți românii adulți din Marea Britanie vor fi vaccinați până în martie, anunță premierul Boris Johnson

Toţi adulţii din Marea Britanie vor primi prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie, a declarat, sâmbătă, premierul Boris Johnson, informează Reuters.

La jumătatea lunii februarie, erau vaccinate peste 15 milioane de persoane din Marea Britanie, cu precădere cele cu risc ridicat de contaminare. Astfel, Boris Johnson a anunțat că Anglia va avea, de luni, măsuri de relaxare a celui de-al doilea lockdown naţional impus până acum.

Marea Britanie intenţionează acum să vaccineze, cu o primă doză, populaţia de peste 50 de ani până pe 15 aprilie, conform anunţului făcut de guvern, după ce indicase anterior ca termen luna mai. Dacă toţi adulţii vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, se va depăşi termenul stabilit anterior, care prevedea încheierea acestui proces până în toamnă.

Până în prezent, Marea Britanie a administrat o primă doză de vaccin la 17.2 milioane de persoane, peste un sfert din totalul populaţiei de 67 de milioane de locuitori.

Au fost lansate două vaccinuri, Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca, iar sfatul oficialilor britanici este că poate exista un decalaj de 12 săptămâni între administrarea celor două doze.