20.7 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 9:43
No menu items!

Tot mai mulți români renunță la vaccinul AstraZeneca. Numărul celor care s-au retras crește la 11.168 în două zile

spot_img

Numărul românilor care renunță la imunizarea cu AstraZeneca este în continuă creștere. Grupul de Comunicare Strategică anunță că până sâmbătă, 13 martie, 11.168 de persoane s-au retras de la vaccinarea cu serul AstraZeneca.

 

Reacția românilor a venit imediat după ce coordonatorul Campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că doze din lotul care a creat reacții adverse severe în mai multe țări europene au ajuns și în România, dar au fost „carantinate”.

Este vorba de circa 4200 de doze din lotul ABV2856 din diferite centre din țară care au fost retrase.

În țara noastră au fost utilizate peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca.

În timp ce mii de români renunță la imunizarea cu AstraZeneca, alții se programează. În ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziție de Grupul de Comunicare Strategică 7527 de români s-au programat în ultimele două zile.

Scandalul cu serul britanic a fost declanșat după ce zece state europene au renunțat parțial sau total la administrarea vaccinului în urma unor suspiciuni cu privire la apariția unor tromboze (cheaguri de sânge) la persoane cărora li s-a administrat acest vaccin.

Patru persoane au decedat în Italia și Austria, însă până la acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între vaccin și decese.