1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:11
No menu items!

Tot mai mulți elevi se întorc în bănci. Peste 70% dintre școli vor funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare

spot_img

Peste 70% dintre școlile din întreaga țară vor funcționa săptămâna viitoare cu activitate față în față, având în vedere rata de vaccinare de peste 60% în rândul personalului din unitățile de învățământ.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor şcolare judeţene, în săptămâna 15-19 noiembrie, unităţile de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare, vor funcţiona astfel:

– Număr unităţi cu activitate faţă în faţă: 12.882 (71,86%);

– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);

– Număr unităţi cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);

– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);

Care este situația în Capitală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a afișat, vineri, lista unităților de învățământ care își vor desfășura activitatea online în perioada 15-19 noiembrie. În total, sunt 98 de unități de învățământ, atât publice, cât și private care vor fi în online, adică 15% din unitățile de învățământ din Capitală.

Dintre acestea, în 89 nu s-a atins încă pragul de 60% din personal vaccinat anti-COVID. Nouă unități de învățământ publice au solicitat să rămână în online, între acestea se află și Colegiul Național „Sfântul Sava”, care are peste 88% din personal vaccinat.

                                                                                                                 Adina Silav