16.7 C
București
joi, 28 martie 2024 - 20:10
No menu items!

Tortul “vis de iarnă”

spot_img

Tortul vis deiarnă

Tortul “vis de iarnă”

Un tort cu cremă de lapte este perfect pentru anotimpul rece și ideal pentru masa de sărbători. Acest tort cu specific internațional va încânta privirile și papilele invitaților. Pentru opt personae, sunt necesare următoarele ingrediente: 6 ouă, 13 linguri de zahăr tos, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 1 litru și un sfert de lapte, 100 grame ciocolată albă, 100 grame amidon, o fiolă esență de vanilie, 250 grame unt,  100 grame nucă de cocos rasă, un plic de cappuccino, 500 grame frișcă tare. Se prepară, separat, blatul, crema, siropul și decorul.

Batem ouăle cu zahăr până când se transformă în cremă, adăugăm făina și cacaoa, apoi coacem la foc mic. După ce s-a răcit, îl tăiem în trei. Mixăm untul cu zahăr până când devine spumos și stingem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte îl punem la fiert împreună cu ciocolata ruptă în bucățele, cu 4 linguri de zahăr și cu vanilie. Când laptele este fiert, adăugăm amidonul și amestecăm încontinuu până când se îngroașă de consistența unei  budinci. Lăsăm să se răcească și încorporăm în crema de unt. Caramelizăm zahărul, îl stingem cu lapte și adăugăm cappuccino, apoi lăsăm să se răcească. Așezăm primul blat în tava specială de tort, îl însiropăm și punem jumătate din cremă. Procedăm la fel cu restul de blat și de cremă, după care dăm la rece. Îmbrăcăm tortul în frișcă și dăm la rece, după care servim cu plăcere.

Poftă bună!

 

C.N.