sâmbătă, 5 decembrie 2020 - 17:39

Tortul “vis de iarnă”

Autoritatea Electorală Permanentă: 14.000 de voturi, 40% din cele prin corespondență, au fost pierdute

Calculele Autorității Electorale Permanente (AEP) arată că, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență trimise către românii din străinătate nu au ajuns...

Națiunile Unite: Anul 2021 se transformă într-o catastrofă umanitară

Anul viitor se transformă într-o catastrofă umanitară, iar țările bogate nu trebuie să calce țările sărace într-o „luptă pentru vaccinuri”, afirmă conducerea ONU, într-o...

13 milioane de români, planificați la vaccinarea antiCovid

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri că, în cadrul vaccinării anti-COVID-19, obiectivul este...

Hotărâre CNSU: Piețe deschise și libertate de circulație în noaptea alegerilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o nouă hotărâre, care vizează, în principal, reluarea activităţii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise...

Tortul vis deiarnă

Tortul “vis de iarnă”

Un tort cu cremă de lapte este perfect pentru anotimpul rece și ideal pentru masa de sărbători. Acest tort cu specific internațional va încânta privirile și papilele invitaților. Pentru opt personae, sunt necesare următoarele ingrediente: 6 ouă, 13 linguri de zahăr tos, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 1 litru și un sfert de lapte, 100 grame ciocolată albă, 100 grame amidon, o fiolă esență de vanilie, 250 grame unt,  100 grame nucă de cocos rasă, un plic de cappuccino, 500 grame frișcă tare. Se prepară, separat, blatul, crema, siropul și decorul.

Batem ouăle cu zahăr până când se transformă în cremă, adăugăm făina și cacaoa, apoi coacem la foc mic. După ce s-a răcit, îl tăiem în trei. Mixăm untul cu zahăr până când devine spumos și stingem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte îl punem la fiert împreună cu ciocolata ruptă în bucățele, cu 4 linguri de zahăr și cu vanilie. Când laptele este fiert, adăugăm amidonul și amestecăm încontinuu până când se îngroașă de consistența unei  budinci. Lăsăm să se răcească și încorporăm în crema de unt. Caramelizăm zahărul, îl stingem cu lapte și adăugăm cappuccino, apoi lăsăm să se răcească. Așezăm primul blat în tava specială de tort, îl însiropăm și punem jumătate din cremă. Procedăm la fel cu restul de blat și de cremă, după care dăm la rece. Îmbrăcăm tortul în frișcă și dăm la rece, după care servim cu plăcere.

Poftă bună!

 

C.N.

Procurorul Călin Nistor se pensionează din DNA

Fostul procuror DNA Călin Nistor cere eliberarea din funcţie, prin pensionare, la CSM iar Secţia pentru Procurori a CSM va lua solicitarea în discuţie...

Neolife Medical Center oferă un cadou pacienților oncologici. “Care dintre noi?”, un film motivațional, inspirat din realitate

Un centru medical din Capitală oferă o șansă pacienţilor oncologici de a vedea boala dintr-o altă perspectivă, prezentând un film artistic pe cât de...

S-au publicat modificările ordonanței pentru părinții care stau acasă cu copiii în pandemie

Părinții care stau acasă pentru îngrijirea copiilor care nu merg la școală sau grpdiniță din cauza restricțiilor nu mai primesc zile libere plătite, dacă...

Tir de critici împotriva Comisiei Europene pentru secretizarea contractelor pentru vaccinuri. Ce profituri face industria Farma din pandemie

UE pariază viitorul cetățenilor săi și al economiei europene pe vaccinuri. Dar care sunt termenii acestui pariu și cât de mult vor trebui să...

Profilul „cârtiței” de la „Operațiuni Speciale” Brașov

Surse judiciare creionează pentru STIRIPESURSE profilul ofițerului Emanoil Mirică, care se pare că era șeful Biroului de Operațiuni Speciale, din cadrul Direcției de Operațiuni...