7.5 C
București
marți, 28 martie 2023 - 3:13
No menu items!

Tornade şi furtuni violente în SUA: Cinci persoane au murit şi alte zeci au fost rănite

spot_img

Orașul Chicago și alte regiuni din nordul și centrul Statelor Unite au fost grav afectate duminică de furtuni violente și de tornade, transmit agențiile internaționale de presă.

Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma furtunilor violente şi a tornadelor puternice care au produs pagube importante în Midwest, în Statele Unite, conform unor oficiali.

Traficul aerian a fost întrerupt, iar zeci de mii de case au rămas fără electricitate din cauza rafalelor violente de vânt care au răsturnat maşini, au scos arbori din rădăcini şi au culcat la pământ linii de înaltă tensiune. Părţi importante din oraşul Washington, din statul Illinois, au fost distruse.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, inclusiv două în sudul extrem al statului Illinois, şi una la Washington, a declarat pentru CNN Jonathon Monken, directorul Agenţiei pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă din acest stat, avertizând că bilanţul va creşte „în mod considerabil”.

Cel puţin două victime au fost ucise în orăşelul New Minden, a declarat pentru AFP Mark Styninger, coronerul comitatului Washington. Joseph Hoy (80 de ani) a murit la fermă, iar sora sa Frances (78 ani) a decedat la spital.

Totodată, cel puţin 37 de persoane au fost rănite, dintre care şapte se află în stare gravă,relatează postul de televiziune News 25, afiliat NBC.

Potrivit lui Jonathon Monken, circa 70 de case au fost complet distruse în două zone, iar alte câteva sute au fost avariate. Patru refugii au fost deschise de Crucea Roşie în zonele sinistrate.

Furnizorul de electricitate Duke Energy a anunțat că un număr de peste 64.600 de case sunt private de curent. În zona capitalei statului, Indianapolis, firma Indianapolis Power & Light a informat că aproape 16.000 de locuinţe sunt private de energie.

Avertismente de tornade au fost emise de către Serviciul naţional de meteorologie pentru statele Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Missouri, Ohio și Wisconsin, pe timpul nopţii de duminică spre luni.

C.A.