9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:42
No menu items!

Torţionarul Ion Ficior, pus sub acuzare pentru genocid

spot_img

Ficior Ion_SZ

Torţionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru genocid, în dosarul privind moartea unor deţinuţi la Colonia de muncă Periprava, unitate pe care a condus-o în perioada 1958-1963. La ieșirea de la Parchetul General, unde lui Ficior i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile în dosar, avocata acestuia a declarat că fapta este gravă, „dar, în realitate, lucrurile nu stau chiar aşa”.

Ion Ficior s-a prezentat joi dimineaţă, la Parchetul General, după ce a fost citat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea de genocid, în dosarul deschis în urma denunţului formulat, pe 19 septembrie, la adresa fostului comandant al Coloniei de muncă Periprava, de reprezentanții Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

„Dacă ne gândim la fapta de genocid, atunci, da, ea este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau chiar aşa”, a spus avocata lui Ion Ficior. Aceasta a precizat că, în continuare, se vor face toate demersurile pentru o apărare corespunzătoare. „La acest moment nu s-au adminsitrat probe suficiente. Veţi fi informaţi la momentul oportun de modul în care se desfăşoară ancheta”,  a mai spus avocata.

Ion Ficior a stat la Parchetul General aproximativ 30 de minute.

R.D.