4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 2:11
No menu items!

Topul salariilor în companiile publice din energie: între o mie şi 4.100 de euro pe lună

spot_img

Topul salariilor în companiile publice din energie: între o mie şi 4.100 de euro pe lună

Directorul General al Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA a câştigat, în luna martie, cel mai mare salariu net din rândul celor 13 companii de stat, plus sucursale, din domeniul energetic. Potrivit documentului făcut public de Guvern, Darius Meşca a încasat 18.000 de lei (aproximativ 4.100 de euro), fiind urmat de Directorul General al Nuclearelectrica, interimarul Dumitru Dina, cu aproape 15.000 de lei.

În clasament urmează Directorul General Adjunct al Romgaz, cu 14.300 de lei încasaţi în luna martie, şi Directorul Economic Adjunct al Hidroserv Curtea de Argeş, cu aproape 14.000 de lei.

Peste 13.000 de lei pe lună au încasat, în ordine descrescătoare, Directorul General al Complexului Energetic Oltenia, un director de direcţie din Hidroelectrica şi Directorul Tehnic Adjunct din Hidroserv Curtea de Argeş. Cel mai mic salariu din lista publicată de Guvern aparţine Directorului General al Conpet SA, cu 4.700 de lei, şi Directorul General al Oil Terminal, cu aproximativ aceeaşi sumă.

Premierul Victor Ponta s-a adresat, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, ministrului Finaţelor şi celui pentru Energie, cerându-le să găsească o soluţie pentru reducerea salariilor în companiile din energie, în special ale directorilor.

„Şi poate reuşim, domnule ministru Chiţoiu şi domnule ministru Niţă, să vedem ce facem cu aceşti <<săraci>> de directori de la… la Romgaz au 14.000 de lei, deci 140 de milioane de lei vechi, da? La Hidroserv au 13 şi 14.000, 14.000 la Nuclearelectrica. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi (…)Noi trăim într-o ţară cu totul şi cu totul specială, în care directorii de la stat sunt apăraţi de şefii de sindicat de la stat. Eu nu zic că nu trebuie să fie plătiţi bine, dar poate vedem de ce trebuie să fie plătiţi mii de directori în felul acesta, cu un salariu care este de vreo cinci ori cât al dumneavoastră, care, teoretic, sunteţi responsabil de ei”, a declarat Ponta.

Cosmina Croitoru