4.6 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 8:42
No menu items!

Top 10 filme pe care să nu le ratezi în luna februarie

spot_img

În lumea cinematografiei, luna februarie promite top 10 filme pe care să nu le ratezi. O gamă bogată de filme care acoperă genuri și teme diverse, de la epopee istorice la drame care îndeamnă la reflecție și comedii ușoare. Iată o trecere în revistă a câtorva lansări  care urmează să captiveze publicul din întreaga lume.

1. **The Promised Land**: Epopeea epică a secolului al XVIII-lea a lui Nicolaj Arcel, „The Promised Land”, poate că nu a obținut nominalizări la Oscar, dar criticii îl numesc o capodoperă daneză. Lansată pe 2 februarie în SUA și pe 16 februarie în Marea Britanie, Irlanda și Suedia, această poveste captivantă de supraviețuire a unui om împotriva naturii sălbatice urmărește călătoria unui căpitan de armată la pensie, interpretat de mereu strălucitorul Mads Mikkelsen.

The Promised Land
The Promised Land

2. **How to Have Sex**: Debutul regizoral al lui Molly Manning Walker, „How to Have Sex”, ia o întorsătură surprinzătoare de la o comedie pentru adolescenți la o explorare neclintită a consimțământului și a experienței sexuale. Lansat pe 2 februarie în SUA, pe 9 februarie în Canada și pe 15 februarie în Olanda, filmul promite o perspectivă unică și provocatoare asupra unei vacanțe aparent lipsite de griji.

How to have sex
How to have sex

3. **Zile perfecte**: Wim Wenders revine cu „Perfect Days”, un studiu de caracter liniștit despre un bărbat de vârstă mijlocie care curăță toaletele publice din Tokyo. Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional, filmul oferă un portret plin de suflet și empatie al existenței rutiniere. Publicul din SUA îl poate vedea pe 7 februarie, urmând să fie lansat ulterior în Irlanda pe 9 februarie și în Marea Britanie pe 23 februarie.

Zile Perfecte
Zile Perfecte

4. **The Taste of Things**: Pentru pasionații de „filme gastronomice”, „The Taste of Things” al lui Tran Anh Hung servește un banchet cinematografic delicios, plasat în Franța anului 1885. Cu un accent pe gastronomie și romantism, filmul ajunge pe ecranele din SUA pe 9 februarie, în Marea Britanie pe 14 februarie și în Irlanda pe 16 februarie.

The Taste of Things
The Taste of Things

5. **Einstein and the Bomb**: Aprofundând consecințele profunde ale implicării lui Albert Einstein în Proiectul Manhattan, „Einstein and the Bomb” este un documentar Netflix care va fi lansat pe 16 februarie. Filmul explorează oroarea lui Einstein față de ascensiunea nazismului, emigrarea în SUA și reflecțiile sale asupra bombardamentelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki.

Einstein and the Bomb
Einstein and the Bomb

6. **Bob Marley: One Love**: Filmul biografic al lui Reinaldo Marcus Green, „Bob Marley: One Love”, se concentrează asupra anilor de activitate politică ai legendei reggae din Jamaica. Lansat pe 14 februarie, filmul oferă o imagine a vieții lui Marley în perioada 1976-1977, culminând cu concertul One Love Peace din 1978.

Bob Marley: One Love
Bob Marley: One Love

7. **Pantofiile de la distanță**: Regia solo a lui Ethan Coen, „Drive-Away Dolls”, ia o turnură comică cu o capcană gay cu prietene lesbiene într-o călătorie cu mașina. Farsele violente și escroci incompetenți, alături de scene explicite, diferențiază acest film. Publicul american îl poate vedea pe 23 februarie.

Drive-Away Dolls
Drive-Away Dolls

8. **Lisa Frankenstein**: Cea mai recentă aventură a lui Diablo Cody, „Lisa Frankenstein”, oferă un amestec excentric de horror și comedie. Cu Kathryn Newton și Cole Sprouse în rolurile principale, filmul, lansat pe 9 februarie în SUA, Canada și Finlanda, explorează întâlnirea unică a unei adolescente cu un cadavru reanimat.

Lisa Frankenstein
Lisa Frankenstein

9. **Argylle**: Comedia de acțiune și spionaj a lui Matthew Vaughn, „Argylle”, introduce o intrigă intrigantă care implică un autor timid ale cărui romane de spionaj prezic evenimente din lumea reală. Cu Bryce Dallas Howard și Henry Cavill în distribuție, filmul ajunge pe ecrane pe 2 februarie.

Argylle
Argylle

10. **Madame Web**: În universul Sony Spider-Man, „Madame Web” o urmărește pe Cassandra Webb, interpretată de Dakota Johnson, un paramedic cu abilitatea de a vedea viitorul. Pregătit pentru lansare pe 14 februarie, filmul promite o narațiune palpitantă în absența lui Spider-Man însuși.

Madame Web
Madame Web

Pe măsură ce luna februarie se desfășoară, cinefilii pot anticipa o experiență cinematografică diversă și captivantă cu aceste lansări, fiecare oferind o perspectivă unică asupra vieții, iubirii și experienței umane.

 

Amalia-Alessandra