1.5 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 15:23
No menu items!

TOP 10 cele mai impunătoare clădiri din lume: Palatul Parlamentului, pe locul al treilea

spot_img

Clădirea Palatului Parlamentului este descrisă ca fiind „hidoasă, dar impresionantă”

palatul parlamentului

Palatul Parlamentului din Bucureşti se află pe locul al treilea într-un top zece al celor mai impunătoare clădiri din lume, realizat de publicaţia britanică The Independent.

Această listă a fost inspirată de volumul „Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made”, de Tom Wilkinson, care a fost publicat de editura Bloomsbury, în luna iulie. Clasamentul a fost realizat pe baza propunerilor făcute de mai mulţi scriitori şi jurnalişti.

Pe primul loc în top se află clădirea Panteonului din Roma, iar pe locul al doilea se situează mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franţei.

Clădirea Palatului Parlamentului, aflată pe locul al treilea în top, este descrisă ca fiind „hidoasă, dar impresionantă”.

Următoarele clădiri în top sunt, în ordine: La Mezquita de Cordoba din Spania, Biblioteca Universităţii Cambridge din Anglia, Castelul Neuschwanstein din Germania, King’s College Chapel din Cambridge, Catedrala Saint Paul din Londra, monumentul Taj Mahal din India şi Liverpool Catholic Cathedral.

D.M.