12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 6:34

Toni Neacșu, fost membru CSM, un an de închisoare cu suspendare

spot_img

Decizia luată luni de magistrații Curții Supreme este definitivă

Neacsu Toni 1_SZ

Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost condamnat definitiv luni la un an închisoare cu suspendare, pentru participație improprie la abuz în serviciu, fals intelectual, participație improprie la uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Toni Neacșu a fost obligat să plătească 13.136 lei către CSM.

În același dosar, Angel-Gabriel Roșca, șoferul lui Toni Neacșu, a primit tot un an închisoare cu suspendare, cei doi având de achitat și câte 6.000 lei cheltuieli judiciare către statul român.

Toni Neacșu a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2013, fiind acuzat că, în perioada iulie – decembrie 2012, în calitate de membru CSM, a încasat nejustificat de la Consiliu suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentând venituri din salarii și asociate (din care diurnă de detașare în sumă de peste 13.000 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA susține că magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială și asociate, în baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat – foi colective de prezență și cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detașare.

După ce a fost pus sub acuzare în acest dosar, Toni Neacșu a fost suspendat din funcția de membru al CSM, apoi a demisionat din magistratură.

R.D.