16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:14

Toni Greblă, acuzat de noi fapte de corupție. DNA a extins ancheta

spot_img

Fostul judecător constituțional este suspectat de noi infracțiuni privind finanțarea campaniilor electorale ale PSD din 2008 și 2012

Grebla_SZFostul judecător constituțional Toni Greblă a fost audiat, miercuri dimineață, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care au extins ancheta deschisă în cazul său. Greblă – fost senator PSD – este suspectat de noi fapte de corupție privind finanțarea campaniilor electorale din 2008 și 2012.

La ieșirea de la audieri, Toni Greblă a confirmat că e vorba despre o extindere a anchetei, iar acuzațiile sunt legate de finanțarea campaniilor electorale din 2008 și 2012.

Eu, deocamdată, am înţeles să-mi dau demisia de la CCR şi acum sunt un simplu cetăţean. În împrejurările pe care le ştiţi şi dând dovadă de responsabilitate, am sperat şi sper în continuare să am parte de o anchetă echitabilă, pentru că acum suntem în stadiul de anchetă penală.

Toni Greblă

Acuzat de trafic de influență, în special în favoarea finului său, de pe urma căruia ar fi obținut diverse foloase materiale, Toni Greblă este cercetat în libertate, după ce magistrații Curții Supreme au respins cererea anchetatorilor de a dispune arestarea la domiciliu a fostului judecător CCR.

R.D.