6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 8:06

Tomograf pentru copacii bolnavi. Achiziția o face Primăria Timișoara. Cât costă aparatul

spot_img

Primăria municipiului Timişoara va avea în dotare un tomograf pentru copaci. Scopul acestuia este să scaneze arborii din zonele pietonale și nu numai, iar cei care reprezintă un pericol vor fi tăiați. Tomograful pentru copaci costă aproape 40.000 de euro.

Un tomograf care scanează trunchiul copacilor îi poate salva pe cei sănătoși de la tăiere, iar pe cei bolnavi îi pune pe lista neagră, înainte să cadă, susțin reprezentanții primăriei.

„Au fost demarate procedurile de achiziţie a unui set tomograf pentru evaluarea sănătăţii arborilor. În baza contractului care va fi încheiat se achiziţionează un set tomograf, 6 licenţe şi se vor instrui 6 persoane, care vor lucra cu aparatul respectiv. Verificarea stării de sănătate a arborilor înainte de a se propune tăierea este o metodă modernă, prin care pot fi salvaţi de la tăiere copacii sănătoşi.

Creşterea calităţii factorilor de mediu în Timişoara, prin îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a arborilor urbani, îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a vegetaţiei arboricole urbane prin folosirea de echipamente şi software-uri specializate în diagnoza şi evaluarea riscurilor arborilor şi pregătirea personalului de specialitate din cadrul primăriei, este un obiectiv al actualei echipe de conducere a Primăriei Timişoara”, transmite Primăria Timişoara.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 155.000 de lei fără TVA, adică puţin sub 38.000 de euro.