4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 2:42
No menu items!

Tom Hanks a dezvăluit că are diabet

spot_img

Tom Hanks a dezvăluit că are diabet

Actorul american Tom Hanks a dezvăluit într-o emisiune de televiziune că a fost diagnosticat recent cu diabet de tipul 2.

Starul american, în vârstă de 57 de ani, a dezvăluit totodată că a prezentat primele simptome ale acestei boli încă de la vârsta de 36 de ani, informează contactmusic.com.

Actorul a fost diagnosticat abia recent cu diabet de tipul 2, boală care apare atunci când organismul nu mai produce suficientă insulină.

„Am fost consultat de medici, iar ei mi-au spus: «Îţi aminteşti acele valori mari ale glicemiei tale, pe care le aveai încă de la vârsta de 36 de ani? Ei bine, ele au evoluat, iar acum ai diabet de tipul 2, tinere!»”, a dezvăluit actorul american în emisiunea „Late Show with David Letterman”.

Pentru a controla mai ușor simptomele bolii medicii i-au recomandat să revină la greutatea corporală pe care o avea în liceu, însă actorul recunoaște că îi este imposibil să slăbească, astfel încât va trebui să învețe cum să trăiască cu această boală.

„Boala poate fi controlată şi prin dietă. Medicul meu mi-a spus: «Dacă poţi să ajungi la greutatea pe care o aveai în liceu, vei fi în principiu complet sănătos şi nu vei avea diabet de tipul 2». Iar eu i-am răspuns: «Ei bine, atunci voi avea diabet de tipul 2»”, a afirmat Tom Hanks.

C.A.